Koliko puta vam se desilo da završite sa gomilom starog poluosušenog hleba? Naravno, poslednje što treba da uradite jeste da ga bacite!
Postoji toliko recepata u kojima možete iskoristiti stari hleb i napraviti ukusno jelo - prženice, popara, pica sendviči i sl. Ali, ako želite da svojoj porodici poslužite pravi gurmanluk predlažemo da napravite zapečenu pica tortu od starog hleba!
Pogledajte recept sa uputstvom i saznajte kako se sprema!
Potrebni sastojci:
Kriške starog hleba,
Paradajz,
Puter ili margarina,
Šunka,
Kačkavalj,
Origano
Jaja.
Svaku krišku hleba premažite puterom ili margarinom pa ih složite u okrugli kalup za torte.
Između svake kriške hleba ubacite deblju krišku paradajza...
Zatim ubacite i deblju krišku šunke...
Pa sve zalijte umućenim jajima.
Pospite rendanim kačkavaljom, začinite origanom i ubacite u rernu zagrejanu na 200oC da se peče dok se sir ne rastopi, a hleb ne porumeni.
Poslužite toplo!
Nema komentara:
Objavi komentar