loading...

ad now

subota, 25. veljače 2017.

DOKTORI MU DALI 6 MJESECI ŽIVOTA: Odbio je hemoterapiju i odlučio se izliječiti sam! Nećete moći vjerovati da je ovo MOGUĆE!


Godine 1976., Stamatisu Moraitis je dijagnosticiran rak pluća, a on je prihvatio činjenicu je da će umrijeti. Devet različitih doktora mu je reklo da ima još samo šest mjeseci života i treba da odmah počne sa hemoterapijom. On je odbio da se podvrgne ovom tretmanu i odlučio da se vrati u rodnu Ikaria u Grčkoj.

U početku, on je počeo patiti od depresije, Ali onda, čudo se dogodilo. Jednog dana, njegova volja za životom zapanjujuće se vratila. Počeo živjeti svoj život energično. Svake nedjelje ujutro, on je išao na brdo u crkvu, gde mu je deda radio kao svećenik. On bi većinu svog vremena provodio u razgovoru sa prijateljima i pio lokalno proizvedena vina, dvije boce svaki dan.On je to radio zato što je htio da barem umre sretan.

U narednim mjesecima, počeo je biti bolje i jači. Odlučio je da zasadi vrt i provodi ostatak svog dana uživajući u njemu. Nakon šest mjeseci, Moraitis je još bio živ. On je prikupljao plodove iz vrta, čistio vinograd, hodao na obali, a je čak počeo da radi u svom vinogradu.

Čak i nakon nekoliko godina, on je još uvijek živ, i što je još važnije, on se osjeća zdravim.

30 godina kasnije, otišao je kod doktora na pregled i da se vidi šta se dogodilo. Doktori koji su mu rekli da je ima samo šest mjeseci života su umrli. On ih je sve nadživio.

Moraitis je umro kada je imao 102 godine, zdrav i sretan. Razlog za njegovu smrt je samo starost, rak, prema rezultatima ispitivanja je nestao.

Izvor: http://www.zivjeti-zdravo.com

Nema komentara:

Objavi komentar