loading...

ad now

utorak, 14. veljače 2017.

JEDNA OD NAJDRAŽIH MAMINIH PITA…I DAN DANAS SE OBRADUJEM KAD JE ONA PRAVI

mamina-kljukusa-dc7ae0e665aaee8552b2bb8696db770b_view_l-crop
Sastojci
500 g krompira
1 glavica crvenog luka
5 supenih kašika brašna



200 ml mlijeka
50 ml ulja
2 jaja
2 čajne kašike soli
1 čajna kašika bibera

Priprema
1.
Krompir oguliti i izrezati na kockice. Luk očistiti i isjeckati što sitnije.
2.
Dodati sve ostale sastojke i dobro promiješati.



3.
Izliti na nauljenu tepsiju veličine 20 x 40 cm.
4.
Peći 20 minuta na 250 stepeni.
5.
Ostaviti da se mrvicu ohladi, pa tek onda rezati na kocke.

Nema komentara:

Objavi komentar