![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmrZ3ZjwV_CK-MVUXNcyqA4XX3lVT_oY9Yih4qnXw8rLHTkVXnFetgAhDGiK9MSGrvLcEk9yPP1MeSDrFvPEPA5cGkPGH6PR6GhndoPRBnKp6-UoGAVAovyWKx65_2mhUg5awRVlCtg7X0/s640/16298797_1818295485091520_4497526291814840613_n.jpg)
SASTOJCI:
Biskvit:
7 bjelanaca
7 žumanaca
10 kašika šećera
1 kašika kakaa
3 kašike brašna
pola male kašike sode bikarbone
Krema:
4 jaja
100 gr šećera
4 kašike brašna
300 ml mlijeka
2 reda čokolade za kuhanje
250 gr margarina
PRIPREMA:
U posudu dodajte brašno,šećer,sedam žumanaca,kakao i sodu pa sve lijepo pomiješajte.
Dodajte umučeni smijeg od bjelanaca ( svih 7) i ponovo sve zajedno umutite.
Prelijte sve u pleh pa ispecite na 180° odp 25 minuta.
Nakon što izvadite iz rerne zarolajte biskvit pomoću vlažne krpe.
U mlijeku zakuhati jaja,brašno i šećer.Ohladiti smjesu i dodati margarin (izrađen).
Nakon toga smjesu podijeliti na dva jednaka dijela .
U jedan dio dodati i promiješati rastopljenu čokoladu.
Nakon toga odrolajte biksvit i premažite ga svijetlom dobivenom kremom.
A odmah i drugom tamnom kremom.
Ponovo zarolajte premazani biskvit (čvrsto).
Izrežite i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar