loading...

ad now

četvrtak, 23. veljače 2017.

Niste ni svjesni da cijeli život pogrešno kuhate RIŽU! Uz ovakvu pripremu ima čak 80% manje toksina! (RECEPT)


Milioni ljudi svakodnevno ugrožavaju svoje zdravlje kuhanjem riže na pogrešan način, a da toga nisu ni svjesni. U sastavu zemlje, pa i one u kojoj se uzgajaju razne žitarice kao i riža, nalaze se razni otrovi opasni po naše zdravlje. Među njima je i  arsenik, vrlo snažan otrov čija je samo minimalna koncentracija dopuštena u hrani. Stručnjaci dugo raspravljaju u kojem tačno dopuštenom procentu je dozvoljeno unositi arsenik pa je prema zadnjim odredbama Evropske Unije on sveden na minimum. Hronična izloženost toksinima kao što je arsenik povezuje se s nizom zdravstvenih problema poput smetnji u razvoju, bolesti srca, dijabetesa, pa i sve učestalijeg karcinoma. Pozitivna vijest je da samo mala promjena u načinu kuhanja riže može da učini nešto dobro za zdravlje vas i vaše porodice. Dakle proces ide ovako, izmjerite količinu riže u posudi pa je potopite u vodu i ostavite tako preko noći! Prije kuhanja prpite vodu a rižu dobro isperite i iscjedite. Stavite rižu u posudu za kuhanje i dodajte vodu u razmjeru 1:5 i dodajte malo soli. Posudu poklopite i kuhajte rižu na vrlo vatri nekih 10-15 minuta.

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2017/02/23/niste-ni-svjesni-da-cijeli-zivot-pogresno-kuhate-rizu-uz-ovakvu-pripremu-ima-cak-80-manje-toksina-recept/
Izvor: narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar