loading...

ad now

nedjelja, 5. ožujka 2017.

BOMBA TORTA BEZ PO MUKE


Sastojci:
za koru
– 5 jaja
– 5 kašika brašna
– 5 kašika šećera
– 5 štangli čokolade
– 9 kašika mleka
– 2 kašike ulja
– 50 g mlevenih oraha



za fil
– 250 g eurokrema
– 250 g putera
– 250 g šećera u prahu
– 100 g seckanih badema
– 100 g mlevenih oraha
– sok od 1 pomorandže
za dekoraciju
– 1 kesica krem šlaga od čokolade
– 50 g čokolade
– 2 kašike ulja

Kora:
U dubljoj posudi sjediniti žumanca, šećer, orahe i brašno. Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati prethodno pripremljenoj masi i polako promešati varjačom.Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu i peći u zagrejanoj pećnici dok ne porumeni.Pečenu koru ostaviti da se ohladi, ali je ne vaditi iz kalupa za tortu. Čokoladu otopiti sa malo mleka i preliti preko ohlađene kore. Fil:Puter umutiti sa šećerom u prahu, te dodati eurokrem, bademe, orahe i sok od pomorandže.Sve sastojke dobro izmešati a zatim pripremljen fil ravnomerno rasporediti preko kore u kalupu. Poravnati i staviti u frižider da se stegne.



Dekoracija:
Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko torte.Šlag pripremiti prema uputstvu s kesice te sa njim premazati bočne stranice torte.

Nema komentara:

Objavi komentar