ad now
ponedjeljak, 10. travnja 2017.
KARFIOL ZAPEČEN U RERNI. Ovaj recept napraviće vas pravim majstorom kulinarstva
To, da je karfiol – prava vitaminska bomba, poznato je svima. On je san svakog nutricioniste, jer je bogat ogromnom količinom proteina, vitamina, minerala i drugih korisnih hranljivih materija
Pošto karfiol sadrži mnogo vlakana, organizam ga odlično usvaja, piše “Uspesna zena“…
I pri tome, karfiol uopšte nije dosadno povrće, mada ga mnogi smatraju takvim. Recept, predložen u nastavku teksta, ubijediće vas u to. Ovo jelo je odličan način da vaša djeca unesu tako neophodne vitamine!
Probajte pripremiti karfiol na ovaj način, i uvjerićete se da će i najžešći protivnici ovog povrća biti oduševljeni.
Karfiol zapečen u rerni (recept):
Za pripremu ovog jela biće potrebni sljedeći sastojci:
1 glavica karfiola
1 supena kašika ulja
300 ml grčkog jogurta (možete ga zamijeniti gustim jogurtom)
sok od jednog limuna
1 supena kašika kima
1 supena kašika izgnječenog bijelog luka
1 kafena kašika karija u prahu
0,5 kafene kašike bibera
2 kafene kašike soli
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni i premažite tepsiju uljem (možete koristiti i papir za pečenje)
Dobro operite karfiol i uklonite svo zeleno lišće sa njega.
U sudu promiješajte jogurt sa limunovim sokom, dodajte kim, izgnječen bijeli luk, kari, biber i so. Sve dobro promiješajte.
Umočite glavicu karfiola u pripremljenu marinadu.
Peći u rerni 30-40 minuta. Marinada će stvoriti lijepu hrskavu koricu na površini karfiola.
Izvadite iz rerne, ohladite ga desetak minuta i servirajte ga sa zelenom salatom
Haber.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar